14 жовтня в Україні святкують День захисника, Покрова і козацтва
Категорія
Культура
Дата публікації

14 жовтня в Україні святкують День захисника, Покрова і козацтва

14 жовтня в Україні святкують День захисника, Покрова і козацтва
Джерело:  online.ua

У суботу, 14 жовтня, в Україні святкують День захисника, День Українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці.

Даний день офіційно визнаний в якості державного свята, в зв'язку з чим в 2017 році понеділок, 16 жовтня, буде вихідним днем, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні святкують Різдво Пресвятої Богородиці: традиції і прикмети

Відзначимо, що указом від 14 жовтня 2014 року український лідер Петро Порошенко встановив День українського козацтва державним святом Дня захисника України, в той час як святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого було скасовано.

У березні 2015 року Верховна рада затвердила 14 жовтня вихідним днем, і в тому році День захисника України відсвяткували вперше під гаслом "Сила нескорених".

"Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни", - підкреслив президент 14 жовтня 2015 року.

Варто зауважити, що день Покрова Божої Матері було одним з найбільш шанованих в українських козаків свят, і в цей день проводились вибори отамана. Козаки так урочисто і щиро відзначали свято Покрова, що його другою назвою стала Козацька Покрова.

У день Покрова Божої Матері стали святкувати День українського козацтва з 1999 року, відповідно до указу Леоніда Кучми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?