Процес виходу Британії з ЄС триватиме довше, ніж очікувалося - Юнкер
Категорія
Світ
Дата публікації

Процес виходу Британії з ЄС триватиме довше, ніж очікувалося - Юнкер

Процес виходу Британії з ЄС триватиме довше, ніж очікувалося - Юнкер
Джерело:  Reuters

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, виступаючи у Люксембурзі, заявив, що Велика Британія має підтвердити готовність сплатити відповідно до своїх зобов’язань перед Євросоюзом, перш ніж Лондон та Брюссель перейдуть до наступного раунду переговорів про майбутні відносини після Brexit.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Британці, як і ми, щодня відкривають нові проблеми. Ось чому цей процес відбуватиметься довше, ніж ми думали раніше. Наразі ми не можемо досягнути реального компромісу, адже фінансові зобов’язання Великої Британії викликають стурбованість. Оскільки ми не в змозі цього зробити, ми не зможемо на засідання Європейської Ради у жовтні заявити про перехід до другої фази переговорів", - повідомив Юнкер.

Наступного тижня на саміті Європейської ради у Брюсселі прогрес на переговорах щодо Brexit для відкриття наступного етапу перемовин щодо майбутнього торговельного партнерства буде визнано недостатнім.

Читайте також: Британія готова сплатити ЄС 20 млрд євро за Brexit

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Май повідомила про хороший прогрес у переговорах щодо виходу з ЄС. Прем'єр сподівається, що незабаром почнуться переговори щодо майбутньої торговельної угоди між Британією та ЄС.

Головний переговірник Євросоюзу Мішель Барньє заявив, що Британія та ЄС зайшли в глухий кут через питання фінансових зобов'язань Лондона.
Як повідомляв ONLINE.UA, 9 жовтня Велика Британія і Євросоюз почали п’ятий етап переговорів щодо Brexit. Це стане останньою зустріччю перед самітом ЄС, який відбудеться цього місяця, 19 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?