Два українця номіновані на шведську премію пам'яті Астрід Ліндґрен
Категорія
Культура
Дата публікації

Два українця номіновані на шведську премію пам'яті Астрід Ліндґрен

Два українця номіновані на шведську премію пам'яті Астрід Ліндґрен
Джерело:  ТСН

Одразу двоє українців стали номінантами Меморіальної премії Астрід Ліндґрен, яку вручають у Швеції за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури. Усього в цьому році на неї претендують 235 кандидатів із 60 країн світу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Цьогоріч до переліку претендентів премії потрапили українська письменниця Зірка Мензатюк та українськй художник Кость Лавро. Зірка Мензатюк - автор близько 20 книжок для дітей та підлітків, серед яких "Макове князювання" та "Таємниця козацької шаблі". Вона відзначалася українськими літературними преміями, а також є лауреатом міжнародного літературного конкурсу у США.

Читайте також: Нобелівську премію-2017 з літератури отримав Казуо Ісігуро

Кость Лавро - відомий художник-оформлювач дитячих книг. Його зайчики й котики стали улюбленими образами сотень тисяч українських дітей. Права на графіку Лавра придбали також відомі світові видавництва з США, Швейцарії та Франції.

Вручення Міжнародної премію пам’яті Астрід Ліндґрен започаткували 2002 року. Це одна з найбільш авторитетних світових нагород у галузі літератури для дітей та підлітків. Призовий фонд премії становить 5 мільйонів шведських крон.

Як повідомляв ONLINE.UA, український поет та письменник Сергій Жадан став цьогорічним лауреатом престижної премії за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?