Іспанський суд заарештував двох лідерів каталонських сепаратистів
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанський суд заарештував двох лідерів каталонських сепаратистів

Іспанський суд заарештував двох лідерів каталонських сепаратистів

Лідерів головних каталонських громадських організацій - Національної асамблеї Каталонії і організації "Загальна культура", які виступають за визнання незалежності регіону, було заарештовано. Рішення про взяття під варту Жорді Санчеса і Жорді Куішара без права звільнення під заставу схвалила слідчий Національної судової палати Іспанії Кармен Ламела.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейська правда".

Ламела визнала організаторів головних мітингів за незалежність Каталонії відповідальними за події в Барселоні 20 і 21 вересня. За її даними, саме Санчес та Куішар керували учасниками мітингів, які блокували урядові будівлі в каталонській столиці. Мітингувальники не дозволяли представникам Цивільної гвардії вийти з будівель офісів з вилученою документацією для референдуму.

Читайте також: Відділення Каталонії від Іспанії: підписано декларацію про незалежність

Слідча вважає, що події 20 і 21 вересня є "дуже серйозними", називаючи їх закликом до заколоту. Тим не менш, шеф автономної поліції Каталонії Хосеп Траперо уникнув тюремного ув'язнення, якого вимагала для нього Національна прокуратура Іспанії. За рішенням Ламели у нього вилучили паспорт та заборонили залишати межі Іспанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд іспанського автономного співтовариства опублікував результати референдуму за незалежність Каталонію, який відбувся 1 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?