Через відсутність чесного суду РФ виплатить більше 80 тис. євро братам Навальним, - ЄСПЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Через відсутність чесного суду РФ виплатить більше 80 тис. євро братам Навальним, - ЄСПЛ

Через відсутність чесного суду РФ виплатить більше 80 тис. євро братам Навальним, - ЄСПЛ
Джерело:  прес-служба ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) постановив, що російський суд виніс вирок братам Олексію та Олегу Навальним у справі про шахрайство з порушенням права на справедливий суд.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення ЄСПЛ.

На думку ЄСПЛ, у справі братів Навальних йдеться про порушення двох статей Конвенції про права людини: статті 6 (право на справедливий судовий розгляд) та статті 7 (покарання виключно на підставі закону).

Таким чином, суд виніс рішення: Росія має виплатити понад 80 тис. євро Навальним — обом братам по 10 тис. євро моральної шкоди. Інша частина суми — компенсація витрат. Олексій отримає 45 тис. євро, Олег - 11 тис. євро і 460 тис. рублів.

В той же час, ЄСПЛ відмовився визнати справу політично мотивованою. Однак троє з семи суддів висловили думку, що все ж треба було розглянути політичне підґрунтя справи.

Читайте також: У Росії заарештували відомого опозиціонера

Нагадаємо, Олег Навальний, молодший брат Олексія Навального, відбуває ув'язнення у справі про розкрадання 26 млн рублів у "Ів Роше", а також 4 млн у "Багатопрофільної процесингової компанії". У грудні 2014 року брати були засуджені до 3,5 років кожен, Олексій отримав умовний термін, Олег — реальний. Термін його ув'язнення закінчується 30 червня 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, люблінський суд Москви задовольнив позов російського мільярдера Алішера Усманова до Олексія Навального і зобов’язав опозиціонера видалити відео з розслідування про статки прем’єра РФ Дмитра Медведєва, де згадується прізвище багатія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?