Сирійсько-курдський альянс повідомив про звільнення від міста Ракка від ІДІЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирійсько-курдський альянс повідомив про звільнення від міста Ракка від ІДІЛ

Сирійсько-курдський альянс повідомив про звільнення від міста Ракка від ІДІЛ
Джерело:  Reuters

Сирійсько-курдський альянс (СДС) повідомив про повне звільнення міста Ракка від "Ісламської держави". Місто довгий час вважалося столицею бойовиків у Сирії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Союзники захопили останні плацдарми джихадистів в місті і зняли останній прапор угруповання, який залишався в місті. Разом з тим американські військові вважають, що оголошувати про повне падіння Ракки ще зарано — у місті все ще залишаються близько сотні бойовиків.

Представник СДС Талал Сило повідомив, що офіційну заяву про перемогу над угрупуванням ІДІЛ в місті буде випущено після того, як Ракка буде повністю очищена від мін і можливих "сплячих" осередків бойовиків.

Читайте також: Подвійний теракт в Іраку: загинуло 74 людини

"Ми знаємо, що в тих районах, які раніше контролювали ІДІЛ, досі є саморобні вибухові пристрої (СВУ), тому СДС буде продовжувати працювати в цих областях", — повідомив представник очолюваної США міжнародної коаліції полковник Райан Діллон.

Полковник додав, що в знак того, що чотиримісячна битва за Ракку підійшла до завершальної стадії, 16 жовтня коаліція не завдала жодного повітряного удару по місту.

Разом з тим військові США повідомили Reuters, що від ІДІЛ на даний момент вдалося звільнити тільки близько 90% Ракки.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сирії безпілотник Військово-повітряних сил США вбив уродженку Великої Британії Саллі Джонс, — одну з головних рекрутерів терористів "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?