Британія не визнає незалежність Каталонії - Тереза Мей
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія не визнає незалежність Каталонії - Тереза Мей

Британія не визнає незалежність Каталонії - Тереза Мей
Джерело:  Politico

Велика Британія не визнає незалежність Каталонії, вважаючи, що проведений референдум про відокремлення регіону від Іспанії був незаконним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Глава британського уряду Тереза Мей заявила про це у телефонній розмові зі своїм іспанським колегою Маріано Рахоєм. Будь-яка одностороння декларація Каталонії "була б несумісною з верховенством закону", - заявила прем’єр-міністр Британії.

Агентство повідомляє, що лідери двох країн також обговорили прогрес у переговорах щодо Brexit напередодні саміту Європейської Ради цього тижня в Брюсселі.

Читайте також: Відділення Каталонії від Іспанії: підписано декларацію про незалежність

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов референдум про незалежність автономії, заборонений Іспанією. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців проголосували за незалежність від Іспанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідерів головних каталонських громадських організацій — Національної асамблеї Каталонії і організації "Загальна культура", які виступають за визнання незалежності регіону, було заарештовано. Рішення про взяття під варту Жорді Санчеса і Жорді Куішара без права звільнення під заставу схвалила слідчий Національної судової палати Іспанії Кармен Ламела.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?