Литва починає оприлюднення повідомлень агентів КДБ
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва починає оприлюднення повідомлень агентів КДБ

Литва починає оприлюднення повідомлень агентів КДБ
Джерело:  Delfi

Центр досліджень геноциду і резистенції жителів Литви починає публікувати агентурні повідомлення агентів радянської спецслужби КДБ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Таких документів в Особливому архіві Литви збереглося досить багато, їх оприлюднення повинне дозволити суспільству сформувати більш точне уявлення про діяльність агентів КДБ", - йдеться в повідомленні прес-служби Центру.

Читайте також: В Литві припинили трансляцію російського каналу через заклики Жириновського до війни

Агентурне повідомлення - текст про виконане завдання КДБ, написаний рукою агента, або інформація, отримана за його особистою ініціативою. Агентурне повідомлення зазвичай підписувалося псевдонімом.
Спершу буде опубліковано повідомлення агентів, які діяли в литовських емігрантських організаціях.

Повідомлення про науково-технічну розвідку і шпигунство, якими займалися агенти під час наукових і робочих стажувань планується оприлюднити пізніше. Велику частину агентурних повідомлень становить інформація секретних співробітників, які діяли в оточенні Католицької церкви.

Центр досліджень геноциду і резистенції жителів Литви публікуватиме інформацію про діяльність КДБ на сайті www.kgbveikla.lt з 2011 року. До цього моменту на сайті вже опубліковано більше 5500 документів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в рамках засідання Генеральної асамблеї ООН делегація Російської Федерації зробила демарш перед виступом лідера Литви Далі Грибаускайте.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?