У Нідерландах відкрито перший міст у світі, надрукований на 3D-принтері: з'явилося відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Нідерландах відкрито перший міст у світі, надрукований на 3D-принтері: з'явилося відео

У Нідерландах відкрито перший міст у світі, надрукований на 3D-принтері: з'явилося відео
Джерело:  NOS

У місті Гемерт, Нідерланди, відкрили перший в світі міст, надрукований на 3D-принтері. Міст планувався для використання велосипедистами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NOS.

Міст має близько 800 шарів, його друк тривав близько трьох місяців. Міст створений з підсиленого, попередньо спресованого бетону.

"Однією з переваг друку моста є те, що потрібно набагато менш бетону, ніж у звичайній техніці, в якій заповнюється прес-форма. Принтер розташовує бетон лише там, де це потрібно", - заявив представник технологічного університету Ейндховена.

Читайте також: Boeing хоче оснастити літаки деталями, надрукованими на 3D-принтері

Міст з'єднує дві дороги над невеликим струмком і сягає 8 метрів в довжину. Автори проекту випробували його навантаженням у дві тони, хоча запевняють, що він має витримувати вагу 40 вантажівок.

Нідерланди, спільно з США та Китаєм, грають провідну роль у впровадженні технології 3D-друку. Наступного року одна з голландських компаній планує відкрити надрукований міст із сталі через один з каналів Амстердаму.

Як повідомляв ONLINE.UA, інженери Массачусетського технологічного інституту (MIT) роздрукували на 3D-принтері перший в світі ракетний двигун з пластику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?