Політолог пояснив причини більшої популярності акції Рабіновича під Нацбанком, ніж мітингу під Радою
Категорія
Культура
Дата публікації

Політолог пояснив причини більшої популярності акції Рабіновича під Нацбанком, ніж мітингу під Радою

Політолог пояснив причини більшої популярності акції Рабіновича під Нацбанком, ніж мітингу під Радою

На безстрокову мирну акцію протесту політичної партії «За життя», лідером якої є народний депутат Вадим Рабінович, під Національним банком України зібралося більше людей, ніж на «антикорупційний» мітинг під Верховною Радою України, організований з ініціативи політсили «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі - і це закономірно. Таку думку висловив політичний експерт Володимир Макарівський на своїй сторінці в Facebook. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КП в Україні.

На його думку, причина більшої популярності акції під НБУ в тому, що на ній піднімаються більш актуальні для населення питання.

«Трохи цікавої статистики: вчора у Нацбанку на мітинг «За життя» зібралося більше людей, ніж на «антикорупційну» акцію протесту під парламентом. Нічого, звичайно, дивного - адже на мітингу Рабіновича мова йде про більш актуальні питання для будь-якого з нас - убитий курс гривні, вкрадені заощадження. Українцям важливіше повернути свої гроші - як-не-як треба за щось жити (або точніше - виживати). У свою чергу, вимоги Саакашвілі і співтоваришів або не зовсім зрозумілі звичайним людям, або зовсім для них неактуальні», - написав експерт.

Він підкреслив, що акція протесту під Нацбанком вже принесла відчутні результати, в той час як у мітингу під Радою ніяких відчутних досягнень поки що немає.

«Ще момент, що сприяє більшій популярності акції під НБУ: у Рабіновича вже є успіхи, адже ряд вимог його прихильників виконаний - Гонтарєва подала у відставку, Рожкова напевно не займе її місце, вкладникам вже виплачують понад 3 млрд гривень в п'яти банках. А під Радою поки що домоглися лише дуже суперечливою реакції в соцмережах та позитивної картинки в кремлівських ЗМІ», - констатував експерт.

Нагадаємо, вчора, 17 жовтня, в Києві проходили відразу два мітинги. На першому, під Національним банком України, зібралося близько 6 тис. протестувальників. Вони вимагають кримінальної відповідальності для Гонтаревої і Рожкової за розвал фінансової системи країни і повернення грошових коштів вкладникам банків, що лопнули. Другий мітинг, який проходить під будівлею Верховної Ради, зібрав удвічі менше людей, ніж мітинг під НБУ. На ньому виступають за «велику політичну реформу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?