Переговори Мінфіну з МВФ провалилися - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Переговори Мінфіну з МВФ провалилися - ЗМІ

Переговори Мінфіну з МВФ провалилися - ЗМІ

Уряду України не вдалося домовитися з МВФ про ціну на газ для населення, через що розгляд виділення нового траншу відкладається.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські Новини".

Читайте також: Україна планує завершити співпрацю з МВФ в 2018 році і отримати транш в кінці 2017

Відзначимо, що відповідно до механізму встановлення цін на газ, з жовтня 2017 року до квітня 2018 року вартість блакитного палива повинна зрости на 17,6%, до 5815 гривень за кубометр. Влада України наполягає на збереженні однієї ціни, в той час як Фонд хоче підвищення.

"Для МВФ це принципове питання, - йдеться в статті. - Якщо вже затверджений механізм веде до підвищення ціни, то будьте ласкаві піднімати - так вже сталося".

Так, за даними ЗМІ, Україна мала останню можливість домовитися про ціну на газ на поточний опалювальний сезон, і тепер, ймовірно, програма співпраці з МВФ буде заморожена до середини весни 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна хотіла запропонувати МАФ не змінювати ціни на газ для населення принаймні до середини 2018 року, щоб уникнути "соціального колапсу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?