Гавайський суд заблокував новий міграційний указ президента США
Категорія
Світ
Дата публікації

Гавайський суд заблокував новий міграційний указ президента США

Гавайський суд заблокував новий міграційний указ президента США
Джерело:  CNN

На Гаваях федеральний суддя заблокував новий міграційний указ президента США Дональда Трампа, у якому йдеться про заборону на в'їзд у США громадянам восьми країн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Суддя Деррік Уотсон заявив, що третя версія указу Трампа про заборону на в'їзд - "явна дискримінація за ознакою національності".

Нові обмеження мали набути чинності в середу, 18 жовтня. Вони охоплюють вісім країн - Чад, Іран, Лівію, Північну Корею, Сирію, Венесуелу (дозволено тільки дипломатам), Сомалі та Ємен. Проте рішення Гавайського суду, яку було прийняте напередодні, не вплине на обмеження щодо Північної Кореї та Венесуели.

Читайте також: Опитування: більше половини американців вважають курс політики Трампа неправильним

Суддя Уотсон наголосив, що указ Трампа "має такі ж недоліки, як і попередній: йому бракує достатніх висновків про те, що в'їзд понад 150 мільйонів громадян із шести зазначених країн" буде "заважати інтересам Сполучених Штатів".

"Обмеження в'їзду застосовуються до країн на підставі їх неможливості або небажання надати важливу інформацію, необхідну для повної перевірки заявок, а також оцінки загрози, пов'язаних з тероризмом, нестабільністю та іншими серйозними проблемами національної безпеки", - відповіла прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. Відтак, Департамент юстицій США подасть апеляцію якнайшвидше.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп посилив обмеження в’їзду на територію США для громадян восьми країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?