В ЄС вимагатимуть від КНДР відмовитися від ядерного озброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС вимагатимуть від КНДР відмовитися від ядерного озброєння

В ЄС вимагатимуть від КНДР відмовитися від ядерного озброєння
Джерело:  Reuters

Лідери Євросоюзу вимагатимуть від КНДР відмовитися від ядерної та балістичної програм та підтвердять готовність вводити санкції проти Пхеньяна і надалі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Агентство повідомляє, що про це йтиметься у спільній заяві лідерів Євросоюзу, яку мають опублікувати у четвер ввечері, за підсумками обговорення на саміті в Брюсселі.

В заяві відобразяться останні санкції ЄС, узгодженими міністрами закордонних справ у понеділок, 16 жовтня.

Читайте також: КНДР офіційно змінила позицію в питанні анексії Криму

Лідери звернуться до КНДР із закликом "відмовитися від своїх програм з розробки ядерних і балістичних ракет в повній і незворотній манері, що піддається перевірці", - повідомляється в проекті заяви.

Лідери Євросоюзу також мають заявити, що готові розглянути подальші заходи, не вказавши, якими вони можуть бути. Проте дипломати додали, що ці заходи можуть включати санкції щодо країн, що не являються членами ЄС, але продовжують вести бізнес з Пхеньяном.

Як повідомляв ONLINE.UA, у рамках виконання рішення Ради безпеки ООН Рада Євросоюзу посилила санкції ЄС проти КНДР у відповідь на "активність Північної Кореї у сфері ядерних озброєнь і розвитку балістичних ракет, за порушення і нехтування попередніми резолюціями Ради Безпеки ООН".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?