Каталонія і Мадрид обмінялися ультиматумами
Категорія
Світ
Дата публікації

Каталонія і Мадрид обмінялися ультиматумами

Каталонія і Мадрид обмінялися ультиматумами

Уряд Каталонії загрожує оголосити незалежність, в той час як влада Іспанії у відповідь заявляє про призупинення автономії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Великобританія не визнає незалежність Каталонії - Тереза Мей

Нагадаємо, що 10 жовтня влада Каталонії підписала декларацію про незалежність, але призупинила її дію для спроби налагодження діалогу з Іспанією.

Мадрид вимагав прояснити, чи була проголошена незалежність, на що глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що це буде зроблено, якщо діалог між владами налагодити не вдасться.

19 жовтня уряд Іспанії заявив, що не приймає таку відповідь, і збере 20 жовтня засідання, в рамках якого буде приймати рішення про призупинення автономії Каталонії для відновлення конституційного порядку.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 жовтня в Каталонії проводили референдум, в рамках якого майже всі учасники виступили за від'єднання від Іспанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?