Росія сподівається запустити власну криптовалюту
Категорія
Технології
Дата публікації

Росія сподівається запустити власну криптовалюту

Росія сподівається запустити власну криптовалюту

У Росії відкрито говорять про перспективи створення власної криптовалюти, і схоже, що ці задуми можуть здійснитися. Як повідомляють місцеві ЗМІ, міністр зв'язку і масових комунікацій Микола Нікіфоров підтвердив плани про запуск криптовалюти, яка буде контролюватися державою.

Про це у своїй статті пише Yahoo News, переклад якої зробив ONLINE.UA.

Але не чекайте, що ви зможете генерувати віртуальні рублі на вашому ПК найближчим часом. Поки для децентралізації контролю і підвищення довіри буде використовуватися блокчейн (blockchain - вибудувана за певними правилами безперервний послідовний ланцюжок блоків, що містять інформацію - ред.), ви не зможете «майнити» криптовалюту, так як її будуть випускати і відслідковувати, як звичайні гроші. Це теоретично дозволило б Росії підвищити інтернет-економіку країни, не зв'язуючи долю своєї валюти з іншими країнами або сторонніми брокерами. Нікіфоров пояснив, що швидше за все, це буде закрита модель з певним обсягом регульованою емісії.

Читайте також: У Швеції почнуть приймати борги біткоінами

Ви могли б легко обміняти цифрові гроші на звичайні, хоча правоохоронні органи, вимагали б від вас докази їх походження. Таким чином, вони могли б переконатися, що ви не намагаєтеся уникнути 13-відсоткового податку, а також могли б стати на заваді відмиванню грошей і іншим «брудним трюкам» і махінаціям.

Немає ніяких згадок про терміни запуску нової валюти, але Нікіфоров, мабуть, вважає, що Росія не може довго чекати. «Якщо ми цього не зробимо, то через два місяці це зроблять наші сусіди по ЄврАзЕС», - сказав міністр. Це звичайно перебільшення, але у Росії є причини нервувати. У Китаї різко скоротилася кількість криптовалюти, через зростаючу кількість спекулянтів, які розпродають юані на користь біткоінів. Мабуть, в Росії, в свою чергу, не хочуть допустити такий сценарій розвитку подій. Чиновники вже закликали посилити правила щодо існуючих віртуальних грошей.

Існують побоювання, що Росія буде отримувати вигоду з махінацій з 13-процентним податком. Швидше за все, такі дії повторять вже знайому стратегію зі стримування технологій, щоб їх не можна було використовувати для підриву авторитету влади.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, курс Bitcoin встановив новий рекорд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?