Грибаускайте знову закликає ЄС обговорити ідеї "військового Шенгену"
Категорія
Світ
Дата публікації

Грибаускайте знову закликає ЄС обговорити ідеї "військового Шенгену"

Грибаускайте знову закликає ЄС обговорити ідеї "військового Шенгену"

Президент Литви Даля Грибаускайте в ефірі радіо LRT заявила, що навчання "Захід-2017" продемонстрували необхідність обговорення ідеї "військового Шенгену" між країнами ЄС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"З урахуванням складних викликів, які поставили перед нами навчання "Запад", ми вже повинні говорити про спрощений рух військової техніки між країнами ЄС, який ще називають "військовим Шенгеном", - заявила лідер Литви.

Читайте також: Результати навчань "Захід-2017": НАТО слід укріпити свої позиції

За словами Грибаускайте, це не повторювало б, а доповнювало б зусилля НАТО. Більше того, президент Литви наголосила на необхідності поглиблення співпрації у військовій сфері та у сфері кібербезпеки між країнами ЄС.

Нагадаємо, навчання "Захід-2017" проходили на російських і білоруських полігонах з 14 по 20 вересня. За офіційними даними, в них взяли участь близько 13 тисяч військовослужбовців – максимальна кількість, що дозволяє не запрошувати спостерігачів із третіх країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 березня Литва закликала керівництво ЄС створити "військовий Шенген" для оперативного перекидання війська з території Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?