Додаток Facebook Messenger міг використовуватися для втручання РФ у вибори в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Додаток Facebook Messenger міг використовуватися для втручання РФ у вибори в США

Додаток Facebook Messenger міг використовуватися для втручання РФ у вибори в США
Джерело:  Reuters

Директор Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що пов’язані з Росією групи у Facebook комунікували з користувачами за допомогою додатку Messenger і це могло бути елементом втручання у вибори в США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами директора Messenger, "російські актори" могли використати додаток для втручання у виборчу кампанію в Сполучених Штатах. Проте, як конкретно використовували Messenger Маркус не уточнив.

"Ми з'ясовуємо, як конкретно дана платформа використовувалася (для впливу на вибори в США). Ми співпрацюємо з Конгресом з цього питання, ведеться активне розслідування", - заявив Маркус.

Читайте також: Facebook повідомив про розміщення в Instagram сплаченої з Росії реклами під час виборів президента США

Раніше у Facebook повідомили, що тіньова російська компанія, так звана "ферма тролів", яка займалися прокремлівською пропагандою, скуповувала та поширювала політичну рекламу під час президентської кампанії в США в 2016 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, комітет з розвідки Палати представників США планує оприлюднити інформацію по сплаченій Росією рекламі в мережі Facebook, яка демонструвалася протягом президентської кампанії 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?