Рада відхилила законопроекти про вибори за відкритими списками
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відхилила законопроекти про вибори за відкритими списками

Рада відхилила законопроекти про вибори за відкритими списками
Джерело:  Еспресо

Верховна Рада відхилила усі три законопроекти про вибори (№1068, 1068-1 та 1068-2), ухвалення яких вимагають протестувальники під будівлею парламенту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

Жоден з них не набрав 226 голосів присутніх у залі, потрібних, щоб бути прийнятому у першому читанні та за основу.

Так, за законопроект №1068, автором якого є член фракції "Опозиційний блок" Юрій Мірошниченко, проголосувало лише 46 нардепів, а за №1068-1 від фракції "Батьківщина" - 91.

Законопроект №1068-2 від позафракційного Віктора Чумака та Леоніда Ємця з "Народного фронту" також не отримав підтримки більшості нардепів.

Після цього спікер парламенту Андрій Парубій запропонував направити останній на доопрацювання до профільного комітету, але за таке рішення проголосувало всього 169 обранців.

Читайте також: Недоторканність нардепів можуть скасувати на наступній сесії ВР, – Порошенко

Парубій також запропонував ще раз проголосувати за законопроект №1068-2 як за єдиний узгоджений законопроект, але це рішення теж відхилили.

Усі три розглянуті проекти законів пропонували встановити нову парламентську виборчу систему, за якою нардепів до ВР мають обирати за відкритими регіональними списками політичних партій та блоків. Мажоритарні виборчі округи скасовувалися б.

На думку авторів цих законопроектів, так вдалося б забезпечити проходження до парламенту нових політичних сил, а також послабити можливість застосування адмінресурсу з боку виконавчої влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 жовтня, Верховна Рада України схвалила реформу медицини, яка передбачає зміну системи фінансування медреформи, ініційовану Міністерством охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?