"Коли депутати голосують під диктовку натовпу, вони принижують Україну", - Рабінович
Категорія
Україна
Дата публікації

"Коли депутати голосують під диктовку натовпу, вони принижують Україну", - Рабінович

"Коли депутати голосують під диктовку натовпу, вони принижують Україну", - Рабінович
Джерело:  Gazeta.ua

Блокувати роботу ВРУ і голосувати в парламенті під диктовку мітингувальників на вулиці - значить принижувати країну і нехтувати її Конституцією. Про це в прямому ефірі програми «Велика інтерв'ю» на телеканалі NewsOne сказав народний депутат, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи акції під Радою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gazeta.ua.

«Блокування роботи парламенту - це приниження, знущання над суверенністю і державністю, нехтування Конституцією, де чітко прописано, що ми - парламентсько-президентська республіка. Я не вважаю, що таким чином треба приймати закони в парламенті цивілізованої країни, я ніколи, прийшовши до Верховної Ради, не голосуватиму в такій ось ситуації, хоча, повторюся, наприклад, із задоволенням би підтримав створення Антикорупційного суду. Але голосувати в парламенті під тиском, під диктовку вулиці - це приниження України», - впевнений політик.

Він підкреслив, що у протестувальників під стінами Ради немає жодної вимоги, пов'язаного з поліпшенням життя людей в Україні. На думку нардепа, ця акція протесту цілком може виявитися не більше ніж нової політтехнологією.

«Чому немає жодної економічної вимоги в країні, яка задихається від злиднів, голоду - ні про тарифи, ні про пенсії, стипендії, зарплати, інфляції, ціни? Мене мучать сумніви, що все це - якась нова геніальна політтехнологія ... Я розумію: для вас - революція, а для людей що, для їх життя що? У них слова немає про поліпшення життя людей, все більше про розборки парламенту, президента, судів. Якого біса ви розбиваєте намети, якого біса б'єте людей, поліцію, якщо все не про поліпшення життя людей, не про зміни якісь, а про закони, які можна і потрібно приймати просто в залі! Ви ж ніби як влада, ви взяли відповідальність за ситуацію в країні на себе», - обурився нардеп.

«Протестуючим, які тиснуть на парламент, принижують його, не потрібно було обмежувати себе - пішли б уже в зал, розвели багаття, там килими м'які, їдальня є, дитяча кімната і молитовні ... Та й самі могли б уже й кнопочки натискати, за закони голосувати - навіщо тоді країні такий парламент містити, таких депутатів - тільки витрати, а так би заощадили 4 мільярди! Депутати не потрібні, щоб голосувати під тиском вулиці - нехай краще тоді сама вулиця і голосує!» - заявив парламентарій.

«Помітили деталь: протестуючі перервали «революцію», пішли в зал, швиденько проголосували за вбивчу медичну реформу, потім - хоп - повернулися на вулицю. Де таке бачено? Там теж є дві групи. Одним потрібен тільки Антикорупційний суд, іншим - потрібні штурми, бійки, кров, вони самі кажуть, що другий раз вже людей не виведуть. Тому що-небудь придумають ще», - констатував політик.

У той же час народний депутат зазначив, що підтримує створення Антикорупційного суду, адже чим більше будуть садити корупціонерів, тим краще.

«Я розумію: «єврооптимістів» і їхніх колег цікавить тільки тема Антикорупційного суду, цього вимагають від них їхні західні спонсори. І я підтримую - я із задоволенням проголосую за створення Антикорупційного суду, чим більше їх всіх садити будуть, тим тільки краще», - упевнений він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?