Франція офіційно визнала критиковані прапор та гімн ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція офіційно визнала критиковані прапор та гімн ЄС

Франція офіційно визнала критиковані прапор та гімн ЄС
Джерело:  Le Figaro

Після різкої критики з боку євроскептиків Франція офіційно визнала прапор Євросоюзу та інші символи ЄС, ставши 17 країною блоку, які це зробили.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Le Figaro.

Цього тижня французький президент Еммануель Макрон у листі президенту Європейської ради Дональду Туску повідомив, що Франція приєднується до 16 країн, які вже визнали синій прапор із 12 зірками та інші символи об’єднання.

Видання повідомляє, що у заяві Єлисейського палацу Франція прийняла статтю 52-гу Лісабонського договору, яка визначає прапор з кільцем із дванадцяти золотих зірок на синьому тлі, гімн "Ода до радості" на музику з Дев'ятої симфонії Людвіга ван Бетховена і девіз "Єдність у розмаїтті" символами ЄС.

Читайте також: Партія Макрона провалилася на виборах у Сенат Франції

Єлисейський палац назвав цей жест "символічним та політичним".

Нагадаємо, французькі ліві та ультраправі виступили проти того, щоб прапор ЄС висів в Національній асамблеї - нижній палаті парламенту Франції. Ліва партія "Нескорена Франція" вимагала, щоб прапор ЄС зняли та замінили його на прапор ООН, "Національний фронт" підтримав цю ініціативу.

Після цього лідер Франції Еммануель Макрон повідомив, що на саміті ЄС підпише угоду про офіційне визнання прапора ЄС, завдяки чому вдасться захистити символ Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час передвиборчої кампанії, у травні, Емануель Макрон заявив, що Європейський союз має бути реформований, інакше Франція вийде зі складу ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?