Багаті області Італії зробили гучну заяву про автономію
Категорія
Світ
Дата публікації

Багаті області Італії зробили гучну заяву про автономію

Багаті області Італії зробили гучну заяву про автономію
Джерело:  Agi

У двох північних областях Італії пройшли референдуми, в рамках яких більшість виборців виступила за отримання більш широкої регіональної автономії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agi.

Читайте також: Євросоюз не втручатиметься в кризу навколо Каталонії - Туск

Відзначається, що референдуми провели в неділю, 22 жовтня, в областях Венето і Ломбардія, які разом дають майже третину ВПП Італії.

Згідно з попередніми даними, в Венето проголосувало 60% жителів, 98% з яких виступили за збільшення автономності, а 2%, - проти; в Ломбардії в референдумі взяло участь 40% виборців, 95% з яких віддали свій голос "за" автономію, а 3% проголосували "проти".

Виходячи з результатів голосування, влади регіонів планують звернутися до центрального керівництва з вимогою переглянути законодавство і розміри внесків до бюджету Італії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 жовтня в іспанській Каталонії провели референдум про автономність, в рамках якого 90% виборців висловилися за відділення від Іспанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?