Через заборгованість "Київенерго" відключень електроенергії в столиці не буде - КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

Через заборгованість "Київенерго" відключень електроенергії в столиці не буде - КМДА

Через заборгованість "Київенерго" відключень електроенергії в столиці не буде - КМДА

У КМДА повідомили, що через заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" відключень світла у столиці не буде.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю заступника очільника Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва для "Громадського радіо".

Він наголосив, що Київводоканал та Метрополітен мають заборгованість перед Київенерго за спожиту електроенергію. Однак місцева влада вже виділила додаткові кошти на оплату електроенергії для Метрополітену. Виплатити борги планують найближчим часом.

У Київенерго на цей момент є борг перед Нафтогазом, через що існує ймовірність відключення світла. Попри це, на думку Пантелєєва, він не бачить жодних загроз.

Читайте також: "Де гроші, Зін?": Нафтогаз звернувся до Київенерго щодо боргів за постачання та транзит газу

Пантелєєв зауважив, що основний борг Київенерго саме за газ, який був спожитий для виробництва тепла, а він ніяк не пов’язаний зі світлом.

"Поки що номінації в Київенерго є, опалювальний сезон ми розпочали, і наразі вже 77% будинків запущено. Тому я тут не бачу загроз. Але ще раз повторюю – для нас дуже важливо вчасно отримувати компенсації по пільгах і субсидіях з державного бюджету, і тоді ніяких проблем не повинно бути", - заявив Пантєлєєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, столичні споживачі станом на 1 травня заборгували за використану електричну енергію більше 1 мільярда гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?