У Європарламенті "шоковані" заявами співробітниць про сексуальні домагання, заплановані дебати
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європарламенті "шоковані" заявами співробітниць про сексуальні домагання, заплановані дебати

У Європарламенті "шоковані" заявами співробітниць про сексуальні домагання, заплановані дебати

Європарламент серйозно ставиться до останніх заяв про сексуальні домагання в представницькому органі та має ініціативи щодо вирішення даного питання.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Європарламенту.

В заяві йдеться про те, що від самого початку роботи органу працював консультативний комітет депутатів Європейського парламенту, який розглядав скарги на переслідування помічників та членів ЄП, проте до цього часу до нього жодної скарги не надходило.

23 жовтня президент Європарламенту Антоніо Таяні рішуче заявив: "Із шоком і обуренням я дізнався про останні заяви про сексуальні домагання в Європарламенті. Проте шок сам по собі не може бути відповіддю".

За словами Таяні, попри те, що рік тому вже були вжиті заходи для підвищення обізнаності про існування комітету з розгляду скарг на переслідування, потрібно й надалі підвищувати поінформованість про вже існуючі випадки.

Читайте також: Юнкер пропонує об'єднати посади голів Європейської Ради та Єврокомісії

На відкритті сесії він заявив, що президія ЄП проведе дебати щодо питання про сексуальні домагання.

Нагадаємо, після розслідування щодо голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна, якого звинувачують у сексуальних домаганнях і зґвалтуваннях, дедалі більше жінок стали розповідати про подібні випадки, серед них спортсменки, акторки, моделі й співробітниці Європейського парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, студія Disney заявила про припинення співпраці з Гарві Вайнштайном під час зйомок нового фентезі "Артеміс Фаул". Відсторонення пов’язане з гучними сексуальним скандалами навколо продюсера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?