На Землю обрушаться магнітні бурі: хто найбільше постраждає
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Землю обрушаться магнітні бурі: хто найбільше постраждає

На Землю обрушаться магнітні бурі: хто найбільше постраждає
Джерело:  NOAA

З вівторка, 24 жовтня, Земля опиниться під впливом магнітних бур.

Про це розповіли в Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень (NOAA), повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: На Сонці стався третій потужний спалах: які наслідки чекають землян

Відзначається, що геомагнітна активність буде фіксуватися до 27 жовтня, при цьому щільні потоки сонячного вітру вдарять по Землі 24 і 25 жовтня.

Варто зауважити, що магнітні бурі призводять до порушення роботи засобів зв'язку і навігації, провокують поверхневі розряди на трубопроводах і трансформаторах.

Також вони впливають на самопочуття людей, будучи найбільш небезпечними для тих, хто страждає від хвороб серця, артеріальної гіпотонії або гіпертонії. Сонячні бурі викликають мігрені, головні болі, безсоння, перепади тиску, прискорене серцебиття, і близько 70% інсультів і інфарктів відбуваються саме під час магнітних бур.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні через спалахи на Сонці Землю накрило найпотужнішою за останні десятиліття магнітною бурею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?