Єврокомісія хоче відсторонити "Газпром" від управління "Північним потоком-2"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія хоче відсторонити "Газпром" від управління "Північним потоком-2"

Єврокомісія хоче відсторонити "Газпром" від управління "Північним потоком-2"

Єврокомісія має намір запропонувати поширити правила Третього енергопакету ЄС на трубопроводи, що йдуть в Євросоюз з третіх країн. До їх складу входить і "Північний потік-2".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Третій енергопакет Євросоюзу передбачає, що постачальник газу не має права володіти магістральними трубопроводами на території ЄС. Зокрема, він вимагає від власників газопроводів надавати доступ іншим компаніям до транспортних потужностей.

З початку цього року Єврокомісія намагається отримати мандат від країн-членів ЄС на переговори щодо умов експлуатації "Північного потоку-2". Поки безрезультатно.

Читайте також: Росія на час призупинила "Північний потік"

"Північний потік-2" має бути прокладений дном Балтійського моря, поруч з уже прокладеним "Північним потоком-1" в 2018 році і введений в експлуатацію в 2019-му. В Єврокомісії не розраховують на те, що газопровід запустять в 2019 році, як це планувалося.

Як повідомляв ONLINE.UA, федеральне мережеве агентство ФРН Bundesnetzagentur відмовилося від п’яти проектів, пов’язаних з російським газопроводом "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?