Відому картину Ван Гога вартістю понад $50 млн виставили на аукціон у Нью-Йорку
Категорія
Культура
Дата публікації

Відому картину Ван Гога вартістю понад $50 млн виставили на аукціон у Нью-Йорку

Відому картину Ван Гога вартістю понад $50 млн виставили на аукціон у Нью-Йорку
Джерело:  РІА Новини

На торги аукціону Сhristie's в Нью-Йорку виставили картину Вінсента Ван Гога "Зоране поле і орач" ("Laboureur dans un champ"). Попередня ціна полотна - $50 млн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА "Новости".

Картина відомого голландського художника, на якій зображено вигляд з вікна кімнати Ван Гога в пансіоні-лікарні Святого Павла на півдні Франції, стане головним лотом на торгах творів імпресіоністів і сучасного мистецтва з колекції Ненсі Лі і Перрі Басса 13 листопада.

Читайте також: Архівні фото оголеної Мерилін Монро продадуть на аукціоні

На цей аукціон винесли 36 робіт, загальна оціночна вартість яких складає понад $120 млн.

Картина "Зоране поле і орач" була написана Вінсентом Ван Гогом в серпні-вересні 1889 року. На ній художник зобразив вид з вікна своєї кімнати в пансіоні-лікарні Святого Павла на півдні Франції, де він жив з травня 1889 по травень 1890 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, на аукціоні у Сполучених Штатах продали недопалок від сигари екс-прем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. Експонат відійшов приватному колекціонерові під час електронних торгів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?