Каталонське місто Жирона оголосило короля Іспанії персоною нон ґрата
Категорія
Світ
Дата публікації

Каталонське місто Жирона оголосило короля Іспанії персоною нон ґрата

Каталонське місто Жирона оголосило короля Іспанії персоною нон ґрата
Джерело:  Радіо 324

Король Іспанії Філіп VI став персоною нон ґрата в Жироні - одному з найбільших міст Каталонії. Відповідне рішення було ухвалено у вівторок, 24 жовтня, на засіданні місцевої ради.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на каталонське радіо 324.

Рішення було ухвалено через підтримку королем Філіп VI позиції уряду Іспанії щодо результатів референдуму про незалежність Каталонії.

Рішення оголосити Філіпа VI персоною нон ґрата підтримало більшість голосів у місцевій раді. Крім того, аналогічне рішення було прийнято стосовно представника уряду Іспанії Енріка Мілло.

Читайте також: Каталонія і Мадрид обмінялися ультиматумами

Нагадаємо, 1 жовтня 2017 року відбулося голосування на референдумі щодо незалежності Каталонії. Згідно з результатами, за незалежність регіону проголосували 90,18% при явці в 43%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у жовтні глава Каталонії Карлес Пучдемон у своєму зверненні дорікнув королю Іспанії за те, що той прийняв позицію уряду країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?