Смоленська катастрофа: Росія намагалася приховати важливий доказ
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська катастрофа: Росія намагалася приховати важливий доказ

Смоленська катастрофа: Росія намагалася приховати важливий доказ

Попередня комісія Польщі на прохання Росії вирізала з розслідування Смоленської катастрофи дані про реєстрацію датчиком температури незвично різкого зростання тепла.

Про це написала Gazeta Polska, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Смоленська катастрофа: в Польщі шокували заявою про результати ексгумації

Відзначається, що фрагмент в 4,5 секунди, що відображає різкий стрибок температури, був знайдений в матеріалах розслідування. Тодішня комісія супроводила фрагмент записом про те, що Росія попросила вказати, що останні 2,5 секунд польоту не були записані, а 2 секунди до них містять аномалії.

Аномальне підвищення температури було зафіксовано перед серією інших аварій в літаку, які зареєстрували прилади, що може вказувати на те, що саме воно послужив їх причиною.

У той же час, експерти не можуть раціонально пояснити таке різке підвищення температури іншими причинами, крім вибуху.

Як повідомляв ONLINE.UA 10 квітня 2010 року недалеко від Смоленська розбився Ту-154, на борту якого перебував тодішній президент Польщі Лех Качинський і ще ряд високопоставлених чиновників. Всього загинуло 96 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?