Двоє кримських політв'язнів скоро повернуться в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Двоє кримських політв'язнів скоро повернуться в Україну

Двоє кримських політв'язнів скоро повернуться в Україну

Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, які були незаконно засуджені в Криму, помилували і видали Туреччині, після чого вони повернуться в Україну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Читайте також: Груба сила Росії ніколи не переможе правду: Турчинов зробив заяву в річницю депортації кримських татар

Відзначається, що спочатку політв'язнів привезли до Сімферополя, звідки вони перелетіли в Анапу, а звідти, - в Анкару. Адвокат Микола Полозов впевнений, що незабаром вони повернуться на територію України.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що звільнення Чийгоза і Умерова стало можливо завдяки домовленостям, яких досягли український і турецький лідери Петро Порошенко і Реджеп Тайіп Ердоган під час останньої зустрічі.

Так, ув'язнені були помилувані секретним указом президента Росії Володимира Путіна, хоча про помилування не просили.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз був засуджений до восьми років в'язниці за сфабрикованою справою про організацію масових заворушень у парламенту Криму.

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров за звинуваченням в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ був засуджений до двох років колонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?