У Києві скоїли замах на нардепа Мосійчука, є загиблі і поранені
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві скоїли замах на нардепа Мосійчука, є загиблі і поранені

У Києві скоїли замах на нардепа Мосійчука, є загиблі і поранені
Джерело:  online.ua

У середу, 25 жовтня, в Києві скоїли замах на життя нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, внаслідок чого загинуло двоє людей, а ще троє були поранені.

Про це інформували на сторінці прес-служби політика в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Відзначається, що, коли політик виходив з редакції телеканалу "Еспрессо" на вулиці Міцкевича, з боку припаркованого автомобіля стався спрямований вибух силою близько кілограма в тротиловому еквіваленті. Імовірно, вибухівка могла бути закладена мотоцикл, що стояв поруч з авто.

Читайте також: Ігор Мосійчук: ми повинні допомагати чеченським повстанцям і грузинам, і Росія почне хитатися зсередини

Як зізнався сам Мосійчук, якби його не закрив собою його охоронець Руслан, який в 2013 році був на боці Беркута, йому б не вдалося вижити. При цьому сам охоронець помер в лікарні. Також помер і перехожий 1981 року народження Михайло Мормель.

Нардеп отримав множинні осколкові поранення, в числі яких важке поранення живота, був прооперований в клініці "Борис", і на даний момент його стан оцінюють як середньої тяжкості. Також госпіталізували ще двох осіб, - політолога Віталія Бала і місцеву жительку, яка в момент вибуху проходила повз.

Зауважимо, що радник глави МВС Зорян Шкіряк та нардеп Антон Геращенко назвали подію терактом, а також висловили припущення про "російський слід" в інциденті.

"Я вважаю, що замовники сидять в Москві. Виконавці - київські. Не виключено, що агентура знаходиться в патріотичному середовищі", - підкреслив сам Мосійчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ігорю Мосійчуку погрожували смертю в Чечні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?