У Міносвіти пропонують вишам створити механізм проти плагіату та списування
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Міносвіти пропонують вишам створити механізм проти плагіату та списування

Міністерство освіти і науки України
У Міносвіти пропонують вишам створити механізм проти плагіату та списування

У Міністерстві освіти висунули пропозицію створити нові механізмі контролю за дотриманням академічної доброчесності у вищих навчальних закладах України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лист, опублікованому на сайті профільного міністерства.

Для того, щоб у студенти дотримувалися академічних норм, у Міносвіти запропонували розробити нормативно-правову базу.

"Міністерство освіти і науки України рекомендує включити у внутрішню систему якості процедури та заходи щодо реалізації принципів академічної порядності та розробити відповідну нормативно-правову базу (кодекси, положення, правила, пам'ятки тощо). Важливо, щоб вона забезпечувала виконання всіх норм статті 42 закону України "Про освіту", - зазначається в листі.

Читайте також: В київських школах заборонили збирати кошти з батьків на потреби закладу

Крім того, в Міністерстві освіти вважають, що необхідно створити профільні структурні підрозділи для контролю за дотриманням академічної доброчесності.

"Тим часом можуть бути створені структурні підрозділи з організації і контролю за додержанням принципів академічної чесноти (наприклад, група сприяння академічній чесноті, комісія з питань етики та академічної чесноти тощо)", - йдеться в документі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2017 році абітурієнти найбільше подавали документи до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в той час як економіка стала найпопулярнішою спеціальністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?