Півроку дрейфу: в Тихому океані врятували спортсменок з США і їх собак
Категорія
Світ
Дата публікації

Півроку дрейфу: в Тихому океані врятували спортсменок з США і їх собак

Півроку дрейфу: в Тихому океані врятували спортсменок з США і їх собак

Дві американські яхтсменки були врятовані неподалік від берегів Японії після п'яти місяців дрейфу в відкритому океані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Військово-морських сил США.

Читайте також: Від Лазурного до Криму: українець три дні провів у відкритому морі на надувному матраці

Відзначається, що навесні Таша Фуаба і Дженніфер Аппель з собаками вийшли на яхті з Гонолулу, прямуючи за 2,6 тисячі миль (близько 4,2 тисячі кілометрів) в сторону Таїті, однак, 30 травня під час шторму двигун їх водного судна вийшов з ладу. Жінки хотіли продовжити шлях під вітрилами, але океанська течія знесла їх з маршруту.

Через два місяці плавання спортсменки навчилися подавати сигнал SOS, але тільки 25 жовтня поблизу виявилося судно з рибалками з Тайвані, яке зв'язалося з береговою охороною Гуаму, яка, в свою чергу, передала інформацію в рятувальні центри Гонолулу, Тайваню і Японії, після чого десантний корабель USS Ashland забрав постраждалих і їх собак на борт.

На момент порятунку яхта перебувала вже в п'яти тисячах миль від місця призначення. Яхтсменки розповіли, що змогли вижити за п'ять місяців завдяки опріснювачам води і запасам вівсянки, рису і макаронів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?