Євросоюз виділив €12 млрд на дослідження космосу
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз виділив €12 млрд на дослідження космосу

Євросоюз виділив €12 млрд на дослідження космосу
Джерело:  Комерсант

В комюніке з нагоди спільної поїздки голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і президента Франції Емманюеля Макрона до космічного центру Куру в Гвіані йдеться, що ЄС виділив €12 млрд на фінансування розробок великих космічних проектів у 2014-2020 роках.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.

Поїздка проходить через рік після презентації Космічної стратегії для Європи. Її організовали для просування "амбітної промислової політики для забезпечення стратегічних інтересів ЄС". У числі космічних проектів, які розроблює ЄС - програма спостереження Землі "Коперник", а також супутникові навігаційні системи EGNOS і "Галілей".

Читайте також: Хаббл опублікував знімок десятків галактик Всесвіту

"Ці європейські космічні програми вже служать мільйонам людей: за допомогою використання отриманих даних зросла ефективність аварійних і рятувальних служб, органів реагування на стихійні лиха, авіації. Багато компаній також використовують ці дані для розвитку більш інноваційних методик", - зазначила прес-служба Єврокомісії.

Як повідомляв ONLINE.UA, до 2022 року на орбіту Місяця планується запуск приватного житлового модуля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?