У Римі води легендарного фонтану Треві стали червоного кольору: з'явилося відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У Римі води легендарного фонтану Треві стали червоного кольору: з'явилося відео

У Римі води легендарного фонтану Треві стали червоного кольору: з'явилося відео
Джерело:  Fox News

В поліції італійської столиці повідомили, що людина на ім'я Граціано Чеккіні (Graziano Cecchini) зміг не попастися в руки правоохоронців, які чергують біля знаменитої пам'ятки, і вилив в води фонтану червоний барвник. Чоловіка затримали, а сотні туристів були змушені покинути площу навколо фонтану Треві для проведення очищувальної процедури.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

Це не перша акція Чеккіні, відомого своїми витівками. У 2008 році він засипав різнокольоровими пластиковими кульками сходи на площі Іспанії разом з помічниками. Фонтан Треві також був "жертвою" Чеккіні раніше: в жовтні 2007 року він вилив в нього відро червоної фарби.

Читайте також: 3 1 травня у Києві працюють світло-музичні фонтани

"Десять років минуло (з першої акції), мало що змінилося, багато - в гіршу сторону. Я завжди вірив в ті форми мистецтва, які викликають і передають здивування, почуття, емоції. Сьогодні Рим повинен прокинутися від цього помилкового заціпеніння і крикнути: "З мене вистачить", - написав він у своєму Facebook.

За словами Чеккіні, він вирішив повторити перформанс, щоб "розворушити душі і подати голос", тому що "Рим - дзеркало країни, він потьмянів, заснувши в грязі і корупції".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві невідомі хулігани стали фарбувати воду у фонтанах і водоймах, через що комунальники вирішили закрити деякі з джерел раніше звичайного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?