Влада РФ задумалася про виведення частини військового контингенту з Сирії - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада РФ задумалася про виведення частини військового контингенту з Сирії - ЗМІ

Влада РФ задумалася про виведення частини військового контингенту з Сирії - ЗМІ
Джерело:  Комерсант

В Росії розглядають можливість виведення частини військового контингенту та техніки з Сирії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Коммерсантъ", яке проінформували два військово-дипломатичні джерела.

За словами джерела, остаточне рішення стосовно цього питання поки не прийнято. За планом можуть скоротити техніку змішаної авіагрупи на базі Хмеймим. Частину військового контингенту, включаючи науковий і технічний персонал, також можут відправити з Сирії до місця постійної служби.

Втім, джерело зазначило, що останнє слово в будь-якому випадку буде за верховним головнокомандувачем Володимиром Путіним.

Читайте також: Сирійсько-курдський альянс повідомив про звільнення від міста Ракка від ІДІЛ

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив "Коммерсанту", що "такі рішення не анонсуються", а в Міноборони плани по скороченню контингенту в Сирії спростували.

Можливим "безпосереднім приводом" для зменшення військового угруповання в Сирії видання називає успіхи урядових військ в країні в боротьбі з бойовиками.

16 жовтня глава російського військового відомства Сергій Шойгу на зустрічі з міністром оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом заявив, що операція в Сирії "наближається до кінця".

Нагадаємо, Росія почала військову кампанію в Сирії в 2015 році. Авіація РФ підтримує армію режиму президента Сирії Башара аль-Асада і завдає ударів по збройній опозиції. США і більшість західних країн звинувачують Асада у військових злочинах і закликають Росію відмовитися від його підтримки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Російська Федерація в черговий раз ветувала резолюцію Ради безпеки ООН про продовження розслідування хімічних атак в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?