Siemens не зміг домогтися арешту своїх турбін в анексованому Криму
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Siemens не зміг домогтися арешту своїх турбін в анексованому Криму

Siemens не зміг домогтися арешту своїх турбін в анексованому Криму

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Арбітражного суду першої інстанції за позовом Siemens проти структур "Ростеха" щодо арешту газотурбінних установок в окупованому Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

Агентство, посилаючись на данні власного кореспондента, повідомляє, що Siemens вимагав заарештувати і зупинити монтаж турбін свого виробництва в анексованому Криму в цілях забезпечення позову проти ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (структури державної корпорації "Ростех").

Читайте також: У Босфорі зазнав аварії суховантаж, який возив сировину в окупований Крим: з'явилися фото і відео

На даний момент в Арбітражному суді Москви розглядається позов німецького концерну і "Сіменс технології газових турбін" як співістця до двох "Технопромекспортів". Siemens вимагає визнати недійсними договори на постачання турбін для ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і подальшу їх передачу від ВАТ у ТОВ "ВО "Технопромекспорт". За документами турбіни виробили для будівництва станції на Тамані, але російські компанії перевезли їх до анексованого Криму. У компанії Siemens мають намір отримати назад своє обладнання.

Два "Технопромекспорту" подали на компанію зустрічний позов, в якому вимагають визнати недійсними пункти договору, які стосуються місця використання оснащення.

У Siemens вважають, що якщо суд ухвалить позитивне рішення за основним позовом. Однак виконання рішення стане неможливим, якщо турбіни будуть вже змонтовані.

Siemens звинувачує "Ростех" в тому, що він незаконно перемістив до анексованого Криму турбіни, поставлені для будівництва електростанцій на Тамані. Згідно санкційних обмежень, німецька компанія заборонила використовувати своє оснащення для виробництва електроенергії на окупованому півострові. Пункти про це були включені в договір від 10 березня 2015 року, який був укладений між ВАТ "ВО "Технопромекспорт" та ТОВ "Сіменс технології газових турбін".

Станції в Криму повинні були запустити в травні-червні 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, російські держкомпанії в Криму закуповували програмне забезпечення Microsoft Corp, незважаючи на введені обмежувальні заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?