Президент підписав закон про ратифікацію протоколів №15 та №16 до Конвенції про захист прав людини
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент підписав закон про ратифікацію протоколів №15 та №16 до Конвенції про захист прав людини

Президент підписав закон про ратифікацію протоколів №15 та №16 до Конвенції про захист прав людини
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Протоколів №15 та №16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу гаранта.

Ратифікація цих протоколів засвідчує прихильність країни до ідей і цілей Конвенції - поваги та захисту прав і основоположних свобод людини в Європі. Крім того, це підтверджує намір України брати активну участь у реформуванні ЄС з прав людини з метою підвищення його ефективності. Протоколи мають забезпечити роль Європейського суду, що сприятиме імплементації Конвенції у національну правову систему.

Стаття 10 протоколу №16 до Конвенції визначає, що найвищий суд, який зможе звертатися до Європейського суду з прав людини, - це Верховний Суд.

Читайте також: Україна піднялася в рейтингу легкості ведення бізнесу, – Порошенко

Обидва протоколи вступають у дію у перший день місяця, який наступить після завершення тримісячного терміну з моменту, коли всі сторони Конвенції висловлять згоду на обов’язковість для них згаданих протоколів. Стаття 4 протоколу №15 набере чинності через шість місяців з дати, коли документ вступить у дію.

Зазначається, що станом на 6 вересня, протокол №15 підписали вже 45 держав, 35 з яких погодились з обов’язковістю для них цього протоколу. Протокол №16 – підписали 18 держав, 8 погодились з його обов’язковістю для них.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко закликав парламенту до розробки проекту закону щодо Антикорупційного суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?