Афганістан звернувся до ООН з закликом ввести санкції щодо лідерів талібів
Категорія
Світ
Дата публікації

Афганістан звернувся до ООН з закликом ввести санкції щодо лідерів талібів

Афганістан звернувся до ООН з закликом ввести санкції щодо лідерів талібів

29 жовтня в Кабулі керівник виконавчої влади Афганістану Абдулла Абдулла закликав Раду безпеки ООН ввести санкції проти керівництва руху "Талібан".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свободу".

Після зустрічі із головою Комітету з санкцій Ради безпеки ООН Кайратом Умаровим Абдулла назвав талібів "безжальними вбивцями", відповідальними за "знищення країни". Він додав: "Їх (талібів – ред.) слід вважати терористами".

За його словами, санкційному комітету слід ввести санкції, щоб обмежити діяльність і рух керівництва "Талібану" і заблокувати всі його фінансові ресурси. За попередніми даними, керівництво "Талібану" базується неподалік від афганського кордону, в пакистанському місті Кветта.

Читайте також: У Трампа зробили гучну заяву про зв'язок Росії з талібами

США та інші світові держави призупинили офіційне визнання "Талібану" терористичною організацією з надією залучити їх до мирних переговорів.

Таліби тим часом активізували свої атаки проти підтримуваного Заходом уряду в Кабулі, які борються з бойовиками після виведення більшості військ НАТО в 2014 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 жовтня внаслідок нападу бойовиків терористичної організації "Талібан" на базу національної армії в Мейланді провінції Кандагар, Афганістан, загинуло щонайменше 43 військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?