Парубій передав закон про зміни до процесуальних кодексів на підпис Порошенку
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій передав закон про зміни до процесуальних кодексів на підпис Порошенку

Верховна Рада України
Парубій передав закон про зміни до процесуальних кодексів на підпис Порошенку

Голова парламенту України Андрій Парубій передав на підпис президенту Петру Порошенку закон "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (№6232).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

3 жовтня уряд ухвалив президентський проект закону щодо проведення судової реформи. Того ж дня перед голосуванням за законопроект в цілому депутати без обговорення пакетом ухвалили десятки непідтриманих раніше поправок.

Читайте також: Порошенко підписав важливий указ про держбезпеку

Також було враховано поправку депутата від Радикальної партії Андрія Лозового щодо обмеження строків досудового розслідування. Сергій Горбатюк, начальник Департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України, повідомляв, що поправка до Кримінального процесуального кодексу, подана Лозовим, призведе до закриття кримінальних проваджень проти вбивць та високопосадовців.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос закликав голову парламента не підписувати цей закон, оскільки, він вважає, що внесені зміни можуть "зруйнувати слідство" та обмежити права громадян.

У Національному антикорупційному бюро України закликали Петра Порошенка ветувати ухвалені зміни до Кримінального процесуального кодексу, які, на думку бюро, не дають органам досудового розслідування працювати.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Протоколів №15 та №16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?