5 причин чому Київ починає збирати пластикові пакети
Категорія
Цікаве
Дата публікації

5 причин чому Київ починає збирати пластикові пакети

5 причин чому Київ починає збирати пластикові пакети

З 1 листопада 2017 року у київських пунктах переробки вторинної сировини почнуть приймати поліетиленові пакети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Update.

Так, без сумніву пластикові пакети зручні у повсякденному житті та ще й коштують копійки.

Але за цими плюсами стоять більш вагомі мінуси, які катастрофічно впливають на екологію і шкодять всьому живому на нашій планеті.

По-перше: пакет - безсмертний

Використавши пакет один, максимум два рази, ми його викидаємо. Та чи знали ви, що він не буде розкладатися в природних умовах? Так як пакет складається з синтетичних полімерів, він просто заляже мертвим вантажем десь на поверхні планети, приблизно років на 500.

По-друге: пакет любить подорожувати

Так, чимала частина пакетів зі звалищ і сміттєвих контейнерів розноситься вітром. А куди ж вони розносяться?

Ось наприклад, капітан Чарлз Мур, який брав участь у морських подорожах Морської дослідницької організації "Альгаліта", дійшов висновку, що двадцять п’ять відсотків водної поверхні вкрита плаваючим пластиковим сміттям.

По-третє: пакети вбивають тварин

Поліетилен буквально закупорює Землю, від чого страждає флора та фауна планети.

Наприклад, якщо пакет потрапляє в воду, в ньому може заплутатися риба чи ссавець. Також пакет може проковтнути кит, тюлень, черепаха або птах.

По-четверте: світ проти пакетів

Вже у 40 країнах світу використання поліетиленових пакетів як побутової упаковки обмежено або заборонено.

Наприклад, у Німеччині споживачі самі сплачують за утилізацію пакетів, а за збір і вторинну переробку відповідають продавці та розповсюджувачі. А в Італії та Кенії взагалі заборонили використання поліетиленових пакетів.

По-п яте: тому що є еко-сумки

Це зручно, комфортно та не шкодить довкіллю.

Еко-сумка може замінити вам сотні поліетиленових пакетів та й прослужить вона набагато довше. Еко-сумка витримує більшу вагу, ніж звичайний пакет, а в разі забруднення її можна просто випрати.

Карта усіх пунктів прийому вторсировини у Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені заявили, що врятувати Великий Бар'єрний риф не вийде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?