Ракети КНДР загрожують Європі та Північній Америці, - генсек НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Ракети КНДР загрожують Європі та Північній Америці, - генсек НАТО

Ракети КНДР загрожують Європі та Північній Америці, - генсек НАТО
Джерело:  Reuters

У рамках візиту до Японії генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північна Корея може завдати ракетного удару по країнам Європи та Північної Америки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами генсек НАТО, Північна Корея стала глобальною загрозою для світу, і Європа увійшла в радіус ураження ракет КНДР.

"Балістичні і ядерні випробування Північної Кореї є зневагою до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", - заявив Столтенберга.

Читайте також: В ЄС вимагатимуть від КНДР відмовитися від ядерного озброєння

Генсек НАТО додав, що випробування Пхеньяну є загрозою, яка вимагає глобальної відповіді. Він закликав до підвищення тиску на Північну Корею до максимуму.

Поїздка Столтенберга до Японії передує офіційному візиту президента США Дональда Трампа в Азію, який розпочинається 5 листопада. Очікується, що питання КНДР буде головним на порядку денному американського президента.

В останні місяці в КНДР провели безпрецедентні випробування балістичних ракет.

Як повідомляв ONLINE.UA, у районі одного з військових полігонів Північної Кореї, на якому проводяться випробування атомної зброї, зафіксували потужний землетрус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?