У Путіна розповіли про "окупацію" Донбасу миротворцями ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розповіли про "окупацію" Донбасу миротворцями ООН

У Путіна розповіли про "окупацію" Донбасу миротворцями ООН
Джерело:  ТАРС

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ініціативи США щодо введення на окуповану територію Донбасу миротворців ООН суперечать зусиллям нормандського формату.

Так він прокоментував заяви спецпредставника США з питань України Курта Волкера, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Порошенко розповів про сценарій введення миротворців ООН на Донбас

За словами Лаврова, з заяви Волкера випливає, що США не наполягатимуть на наданні "особливого статусу" Донбасу до "окупації" миротворцями регіону. "Він вжив інше слово, але сенс такий", - зауважив російський міністр.

У той же час, він підкреслив, що після заняття "окупаційними силами" позицій на Донбасі, Україна не стане виконувати зобов'язання.

Також глава МЗС РФ не погодився зі словами спецпредставника США про необхідність проведення переговорів про миротворців ООН без участі представників "ДНР" і "ЛНР".

Відзначимо, що раніше Курт Волкер стверджував, що для введення на Донбас миротворчої місії ООН Росія повинна повністю вивести свої сили.

Як повідомляв ONLINE.UA, також Волкер заявив, що переговори про миротворців ООН на Донбасі повинні проходити між сторонами укладення Мінських домовленостей, - Україною, Росією і ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?