Панама видала дозвіл на екстрадицію Каськіва, - Луценко
Категорія
Політика
Дата публікації

Панама видала дозвіл на екстрадицію Каськіва, - Луценко

Панама видала дозвіл на екстрадицію Каськіва, - Луценко

Колишнього голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва екстрадували з Панами в Україну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Юрія Луценка.

"Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ і СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва, який підозрюється у заволодінні у 2012 році у змові з іншими особами коштами державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн", – написав Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Генпрокурор додав, що наразі Каськів перебуває в Головному слідчому Управлінні ГПУ, тривають слідчі дії.

Крім того, Луценко наголосив, що "це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну – але не останній".

Читайте також: Не треба дешевих понтів: у Луценка прокоментували повідомлення Інтерполу щодо Каськіва

Нагадаємо, в Україні Каськіву інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, що призвело до тяжких наслідків. Крім того, політика підозрюють у підробці документів.

У серпні Каськів був затриманий в Панамі. Політика зупинили на кордоні з Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді в країну. Потім Каськів подавав клопотання про політичний притулок в Панамі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у березні влада Панами відмовила екс-керівнику Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України часів президентства Віктора Януковича Владиславу Каськіву в статусі політичного біженця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?