УЄФА розпочала перевірку Суркіса на підробку документів, - експерт
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА розпочала перевірку Суркіса на підробку документів, - експерт

УЄФА розпочала перевірку Суркіса на підробку документів, - експерт
Джерело:  24 канал

Відразу два скандали, пов'язані з керівництвом київського клубу "Динамо", можуть мати серйозні наслідки. Причому, як для самого клубу, так і для Григорія Суркіса. Про це написав на своїй сторінці в  Facebook  експерт Аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал новин «24».

"Як виявилося, вище керівництво "Динамо" надало неправдиву звітність в ФФУ, приховавши заборгованість. Що, в свою чергу, дозволило клубу пройти атестацію Федерації футболу України, можна сказати, шахрайським шляхом. Однак цей обман розкрився аудитом УЄФА", – написав експерт.

Він зазначає, що вже публікувалася інформація, що ФК "Динамо" Київ досі не виплатила "Базелю" повну суму трансферу за Драговича і Гонсалеса – 4 300 000 євро. При цьому виявилося, що сума прострочена більш ніж на 180 днів, і на кінець березня 2017 року заборгованість ще становила 1 500 000 євро.

"Керівництво УЄФА навіть звернулося з листом до Федерації, де висловило стурбованість тим, що київський клуб отримав ліцензію на участь в змаганнях. Тепер братам Суркісам потрібно зробити "подвиг": адже якщо підробка буде доведена, "Динамо" можуть знову виключити з єврокубків – так як це було двадцять років тому після "шубного скандалу Лопеса Ньєто", – зазначає Валентин Гладких.

Крім того, експерт підкреслив, що зовсім недавно з'ясувалося ще одне підроблення – не менше серйозне, але зачіпає безпосередньо Григорія Суркіса, через що на нього 4 жовтня прокуратурою було порушено кримінальну справу.

На цей раз підставою стала підробка документів для його повторного обрання на пост віце-президента УЄФА.

"З'ясувалося це дещо несподівано. Почалося все з відмови киян їхати на матч до Маріуполя. Ображений вчинком столичного клубу президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов справу так не залишив. Він подав запит в ФФУ і виявив, що під час пролонгації повноважень Григорія Суркіса в УЄФА не було ні листів колективних членів Федерації (що є обов'язковою умовою), ні рішення Виконкому про його висунення на другий термін. Іншими словами – Україна Суркіс не висувала!", – пише Гладких.

Після цього, Журавльов написав офіційний лист на ім'я Александера Чеферіна з проханням провести перевірку і з'ясувати – на підставі яких документів Григорій Михайлович переобирався. І УЄФА теж почала проводити свою перевірку.

"А в Печерській прокуратурі, тим часом, за фактом звернення маріупольського футбольного чиновника завели кримінальне виробництво за статтею" підробка документів, печаток, бланків ", яка має на увазі покарання на строк до 3-х років позбавлення волі. Само собою ще і виключення Суркіса зі структури УЄФА. Тому ставки – високі", – зазначив Валентин Гладких на своїй сторінці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?