Путін в Тегерані обговорив ядерну угоду та Сирію
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін в Тегерані обговорив ядерну угоду та Сирію

Путін в Тегерані обговорив ядерну угоду та Сирію

Під час офіційного візиту до Тегерану 1 листопада президент РФ Володимир Путін підтримав укладену в 2015 році ядерну угоду з Іраном та привітав співпрацю з Тегераном щодо конфлікту у Сирії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Російський лідер взяв участь у тристоронніх переговорах між Азербайджаном, Іраном та Росією. Основну увагу на перемовинах приділили поліпшенню торговельно-енергетичного співробітництва та транспортних зв’язків між трьома прикаспійськими країнами.

Читайте також: Ядерну угоду з Іраном буде збережено, – голова МЗС Британії

Також обговорювалися теми ядерної угоди та громадянської війни в Сирії. Путін зустрівся з президентом Ірану Хасаном Роугані та верховним лідером аятолою Алі Хаменеї, думка якого має вирішальне значення щодо всіх питань в державі.

Путін сказав Хаменеї, що Москва виступає проти "будь-яких односторонніх змін" ядерної угоди. Співпрацю з Іраном у Сирії президент РФ оцінив як "дуже продуктивну". Путін наголосив, що Москва і Тегеран "вміють координувати позиції щодо сирійського питання".

Нагадаємо, Росія є однією з держав, які підписали ядерну угоду в 2015 році, згідно з якою Тегеран погодився скоротити свою атомну програму в обмін на зменшення санкцій. Президент США Дональд Трамп неодноразово погрожував, що Штати не підтвердять угоду, оскільки, на його думку, Іран порушує "дух" домовленостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і голова комітету Сенату з міжнародних справ Боб Коркер обмінялися різкими звинуваченнями перед прийняттям рішення щодо Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?