Міністерство освіти заборонило закривати гуртожитки на ніч для їх мешканців
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністерство освіти заборонило закривати гуртожитки на ніч для їх мешканців

Міністерство освіти і науки України
Міністерство освіти заборонило закривати гуртожитки на ніч для їх мешканців

Студенти вищих навчальних закладів України мають право на вільний доступ до гуртожитків, у яких мешкають, у будь-який час доби. Передає ONLINE.UA з посиланням на лист Громадської організації "Українська асоціація студентів", який опублікувало Міністерство освіти і науки.

Громадська організація звернула увагу на те, що чинними законодавством України не передбачено будь-яких обмежень стосовно користування своїм житловим приміщенням студентами-мешканцями гуртожитків у будь-який час доби.

Це питання регулюється законом України "Про освіту", де в частині "Про вищу освіту" передбачено таке право для мешканців гуртожитків.

Читайте також: Де хочуть вчитися абітурієнти в Україні: з'явився рейтинг вишів і напрямків

"Вважаємо неприпустимим встановлення вимог стосовно обов’язкового запису причин запізнення у спеціальні журнали або подання пояснювальних записок за такими фактами і подальшим їх розглядом адміністрацією ВНЗ", — написано у листі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві освіти висунули пропозицію створити нові механізмі контролю за дотриманням академічної доброчесності у вищих навчальних закладах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?