Путін використав соцмедіа для задоволення своїх неоімперських амбіцій, - Маккейн
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін використав соцмедіа для задоволення своїх неоімперських амбіцій, - Маккейн

Путін використав соцмедіа для задоволення своїх неоімперських амбіцій, - Маккейн
Джерело:  сайт Маккейна

Сенатор США Джон Маккейн заявив, що Росія використовувала соцмедіа для того, щоб посіяти хаос і розділити американців під час виборів 2016 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Маккейна.

"Цього тижня Facebook, Twitter та Google свідчать перед комітетами Сенату та Палати представників, що спроби Росії розповсюдити дезінформацію та посіяти хаос серед американського народу протягом виборів 2016 року були більшими, ніж вважалось", – повідомив сенатор в заяві.

"Голос Америки" передає, що за свідченням Facebook підтримувана Росією реклама досягла 126 мільйонів користувачів. Це не враховуючи близько 288 мільйонів переглядів підтримуваних РФ твітів, створених в останні 3 місяці кампанії, та більше 1 тис підтримуваних Росією відео на YouTube, які були розміщені протягом виборів та разом становлять 43 години контенту.

"Абсолютно очевидно, що Росія скористалась із застарілих американських законів про фінансування політичних кампаній для того, щоб втрутитись до виборів 2016 року та посилити розділення всередині нашої країни. Всіх нас мають глибоко непокоїти дії Росії", – наголошує Маккейн.

Сенатор висловив надію, що високотехнологічні компанії підтримають законопроект, який має на меті розширення вимог до розкриття замовників політреклами на цифрових платформах.

Читайте також: У Конгресі США мають намір оприлюднити інформацію про сплачену РФ рекламу на Facebook

"Маємо розглядати спроби Росії вплинути на результати наших виборів в контексті неоімперських амбіцій Путіна, які штовхнули його до вторгнення до України, анексії Криму, нанесення шкоди демократичним цінностям та установам Європи, поновлення впливу Росії на Близькому Сході, допомозі Башару Асаду у вбивстві сотень тисяч цивільних у Сирії" – заявив сенатор.

"Нам потрібно припинити розглядати це крізь спотворену лінзу політики і побачити напади Росії на нашу демократію такими, якими вони є. Це – тільки один етап кампанії Путіна з послаблення США, дестабілізації Європи, руйнування альянсу НАТО, руйнування суспільних цінностей та зменшення опору цьому темному та небезпечному світобаченню" – додав сенатор.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що пов’язані з Росією групи у Facebook комунікували з користувачами за допомогою додатку Messenger і це могло бути елементом втручання у вибори в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?