Кличко: Наступного року в Києві кількість камер відеоспостереження має зрости до 10 тисяч
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко: Наступного року в Києві кількість камер відеоспостереження має зрости до 10 тисяч

Кличко: Наступного року в Києві кількість камер відеоспостереження має зрости до 10 тисяч

Про збільшення в Києві кількості встановлених камер відеоспостереження наступного року до 10 тисяч заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМДА.

Мер Києва зауважив, що три роки тому він відвідав Ізраїль і був вражений наскільки ефективно там працює система безпеки та відеоспостереження.

«Коли повернувся до Києва, я дав завдання встановлювати камери і створити дата-центр, куди стікатиметься вся інформація з усіх камер. Адже безпека сьогодні – ключове питання для кожного українця», – сказав Віталій Кличко. Більше того, підкреслив мер, така система відеоспостереження досить ефективно працює в багатьох містах світу.

Віталій Кличко зауважив, що в столиці встановлюють інтелектуальні камери, які можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок. Мер зауважив, що такі камери встановлені в багатолюдних місцях, в усіх школах, дитсадках, закладах охорони здоров’я, на деяких станціях метро.

Віталій Кличко зауважив, що інформація, яка надходить із камер, суттєво допомагає в роботі працівникам правоохоронних органів. За словами міського голови, наступного року кількість відеокамер в столиці має сягати 10 тисяч. Наразі в Києві встановлено вже 4 тисячі камер, а до кінця року встановлять ще 2 тисячі. Також до єдиної системи місто підключатиме камери приватних закладів та організацій.

Віталій Кличко наголосив, що важливе завдання – щоб камер у Києві було не десятки, а сотні тисяч. За його словами, у Лондоні, наприклад, установлено близько мільйона камер відеоспостереження.

«Я впевнений, що нам вдасться суттєво збільшити кількість камер. Ми зараз також залучаємо відеокамери, які знаходяться в державних та приватних установах, щоб інформацію з них також отримувати в дата-центр», – додав мер Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?