Британський парламент закликав визнати Голодомор геноцидом
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський парламент закликав визнати Голодомор геноцидом

Британський парламент закликав визнати Голодомор геноцидом

У нижній палаті парламенту Великої Британії, Палаті громад, закликали визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Про це ішлося під час дебатів про Голодомор, які відбулися сьогодні у Вестмінстерській залі британського парламенту повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Ініціатором дебатів виступила член правлячої Консервативної партії у нижньої палати Паулін Лейтем.
За словами політика, вона вже не вперше бере участь у полеміці на цю тему та постійно закликає уряд Британії визнати Голодомор в Україні геноцидом.

"Я перебуваю сьогодні тут, щоби нагадати колегам про це злодіяння, яке сталося в Україні у 1932-1933 роках, і знову закликати, аби уряд визнав цей заполітизований прояв зла геноцидом", - заявила Лейтем.

Читайте також: Визнання Ізраїлем Голодомору геноцидом дуже важливе для України - Гройсман

Вона наголосила, що Голодомор в Україні був навмисно організованою кампанією Йосипа Сталіна, щоб знищити значну частину українського населення. На переконання політика, з історії про Голодомор необхідно засвоїти важливі уроки, щоб "забезпечити, що світ ніколи знову не буде сліпим перед такими широкомасштабними злодіяннями".

Члена правлячої Консервативної партії підтримав Стівен Паунд, член Лейбористської партії: "Те, що сталося в Україні, те що сталося під час Голодомору, було геноцидом. Не більше, не менше".

Їхню думку підтримує член Шотландської національної партії Карол Монаган, яка заявила, що уряд Шотландії продовжує підтримувати Україну в цьому питанні та висловлює солідарність з українським народом.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сенат штату Вашингтон (США) прийняв резолюцію про вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?