Сирія хоче приєднатися до Паризької кліматичної угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирія хоче приєднатися до Паризької кліматичної угоди

Сирія хоче приєднатися до Паризької кліматичної угоди

Сирія заявила про бажання приєднатися до Паризької кліматичної угоди 2015 року, після чого США стане єдиною країною, яка виступає проти пакту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

7 листопада делегати на переговорах ООН щодо клімату заявили про намір Сирії в німецькому Бонні.

Сирія та Нікарагуа були єдиними двома країнами поза пактом, який підписали 195 країн світу у 2015 році. Нещодавно Нікарагуа заявила, що приєднається до угоди. До цього часу сирійський уряд відмовлявся вирішувати питання про приєднання до пакту через війну, яка ведеться в країні з 2011 року.

Читайте також: З'явилося відео підписання Україною історичної угоди щодо клімату

Крім того, міністр з питань довкілля Сирії запевнив, що країна підпише угоду "якнайшвидше".

"Якби уряд Сирії так сильно піклувалася про те, що потрапляє у повітря, то не труїв би газом власних людей", – сказала речниця Держдепартаменту США Гізер Науерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, з семи найбільш економічно розвинутих країн усі, крім США, у заключній декларації саміту G7 наголосили на важливості втілення в життя кліматичної угоди — зобов’язань, взятих на себе у Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?